Τα νέα μας

Τι είναι οι δυσκολίες στην Μάθηση

Τι είναι οι δυσκολίες στην Μάθηση

Τα τελευταία 25 χρόνια, παρατηρείται και στη χώρα μας, ένα συνεχώς αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον για τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Specific Learning Difficulties),την Ειδική Εξελικτική Διαταραχή Σχολικών Δεξιοτήτων ή Αναπτυξιακή ή Ειδική Εξελικτική Δυσλεξία, γνωστή ως Δυσλεξία (Dyslexia).

περισσότερα
Τι είναι Αυτισμός

Τι είναι Αυτισμός

Τι είναι ο αυτισμός; Οι Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού (ΔΑΦ) ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών (ΔΑΔ). Πρόκειται για χρόνιες, νευρο -ψυχιατρικές διαταραχές, που προκύπτουν από πολυπαραγοντικές αναπτυξιακές δυσλειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

περισσότερα
Σημάδια για τους Εκπαιδευτικούς

Σημάδια για τους Εκπαιδευτικούς

Αυτές είναι μερικές από τις ενδείξεις που πρέπει να παροτρύνουν τον εκπαιδευτικό να παραπέμψει σε αξιολόγηση του παιδιού από διεπιστημονική ομάδα (λογοθεραπευτή,εργοθεραπευτή,ψυχολόγο ,ειδικό παιδαγωγό) σε ιδιωτικό η δημόσιο φορέα.

περισσότερα
ΓΟΝΕΙΣ: σημάδια / ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

ΓΟΝΕΙΣ: σημάδια / ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Τα προβλήματα στο λόγο ή την ομιλία, την κινητικότητα ή τη συμπεριφορά κατά τη παιδική ηλικία είναι αρκετά συχνά, ωστόσο αυτό, δεν συνεπάγεται ότι το παιδί χρήζει παρακολούθησης. Τα σημάδια που πρέπει να ανησυχούν τους γονείς, ώστε να απευθυνθούν στους ειδικούς για την αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών, είναι τα εξής:

περισσότερα