Αρχική Σελίδα
Αναζήτηση:
Ανακοινώσεις
Ενημέρωση Προς τους Γονείς

Με το έντυπο αυτό θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε, για τους κανόνες που διέπουν, τόσο τη λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου «Επικοινωνία και Μάθηση», όσο και τη συνεργασία μαζί σας. Πρόκειται για τον αναλυτικό κανονισμό του κέντρου, που θεωρούμε ότι συμβάλλει, αποτελεσματικά στην ομαλή και με συνέπεια λειτουργία και θεραπευτική δράση του κέντρου.

Το Πρότυπο Κέντρο «Επικοινωνία και Μάθηση» ιδρύθηκε στο Κορυδαλλό τον Σεπτέμβριο του 2002.

Το Πρότυπο Κέντρο «Επικοινωνία και Μάθηση» απευθύνεται με επιστημονική κατάρτιση και ευαισθησία, σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους, παρέχοντας έγκαιρη διάγνωση, αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση σε:

 

  • Προβλήματα λόγου και ομιλίας
  • Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία
  • Κινητικές Δυσλειτουργίες – Αδεξιότητα
  • Διάσπαση προσοχής – Υπερκινητικότητα
  • Αισθητηριακές Δυσλειτουργίες (όραση – ακοής)
  • Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμός
  • Νοητική Υστέρηση
  • Διαταραχές Επικοινωνίας
  • Ψυχολογικές και Παιδοψυχιατρικές Διαταραχές

Το επιστημονικό προσωπικό αποτελείται από Παιδοψυχίατρο, Λογοπεδικό, Ειδικό Παιδαγωγό, Εργοθεραπευτή και Κλινικό Ψυχολόγο.

Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά. Οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο με προσωπική επίσκεψη ή τηλεφωνική επικοινωνία. Στη πρώτη αυτή επικοινωνία, δίνονται τα στοιχεία του παιδιού και αναφέρονται οι δυσκολίες που αυτό παρουσιάζει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια.
Στη συνέχεια το παιδί παραπέμπεται στους ειδικούς, για να γίνουν οι ανάλογες αξιολογήσεις και να δοθεί η τελική επιστημονική διάγνωση.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ισχύει πάντοτε η δέσμευση του ιατρικού και επαγγελματικού απορρήτου. Οποιαδήποτε πληροφορία, συζήτηση, απόφαση ή διάγνωση γίνεται στο χώρο του θεραπευτικού πλαισίου.

Το Κέντρο δεν παρέχει καμία πληροφορία ή ενημέρωση σε μη αρμόδιο φορέα ή άτομο. Η συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, πραγματοποιείται μόνο μετά από συνεννόηση με τους γονείς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαγνωστική διαδικασία, προτείνεται το θεραπευτικό πρόγραμμα. Οι θεραπείες είναι αυστηρά καθορισμένες και προσωπικές. Σε περίπτωση αλλαγής του θεραπευτικού προγράμματος γίνονται για τις ανάγκες του κάθε παιδιού επαναξιολογήσεις και ενημερώνονται σχετικά οι γονείς.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα πραγματώνεται σε συνεδρίες. Οι γονείς παραδίδουν το παιδί στο θεραπευτή και το παραλαμβάνουν στο τέλος της συνεδρίας. Σε ειδικές περιπτώσεις που τα παιδιά έρχονται ή φεύγουν μόνα τους, απαιτείται η προ-συνεννόηση των γονέων και η ειδοποίηση για την άφιξή τους.

Το Κέντρο δεν ευθύνεται για τη φύλαξη των παιδιών μετά το τέλος της συνεδρίας.

Οι γονείς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μπορούν να περιμένουν το παιδί στο χώρο αναμονής. Για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, παρακολούμε οι συζητήσεις στο χώρο αναμονής να γίνονται σε χαμηλούς τόνους. Οι γονείς μπορούν να ζητήσουν ραντεβού, με τον Παιδοψυχίατρο, για να κουβεντιάσουν μαζί του οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορούν να επιδιώκουν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Δεν αναπληρώνονται οι συνεδρίες που συμπίπτουν με επίσημες αργίες.
Επίσης, σε περίπτωση ακύρωσης της συνεδρίας με ευθύνη του Κέντρου, τα ραντεβού αναπληρώνονται μετά από συνεννόηση με τους γονείς.
Τέλος, σε περίπτωση που οι γονείς επιθυμούν τη διακοπή της συνεργασίας με το Κέντρο, παρακαλούνται ν’ ανακοινώνουν την απόφασή τους στο Κέντρο ένα μήνα πριν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες.
Όπως προαναφέραμε, πιστεύουμε ότι η ενημέρωσή σας πάνω στους βασικούς κανόνες λειτουργίας του κέντρου, είναι αναγκαία και απαραίτητη, για την ομαλή και ουσιαστική θεραπευτική δράση του.
 

Τελευταία άρθρα

 

Αρχείο άρθρων 

για τους Γονείς για τους εκπαιδευτικούς για σας παιδιά

Συχνές Ερωτήσεις

Διαθέσιμη βοήθεια

Ειδική διδασκαλία

Η δυσλεξία στην δουλειά

Δημοσιεύσεις